Hermetik za visoke temperature crni 100ml | Kerry
(+381) 062/890-26-22
Hermetik za visoke temperature crni 100ml

Hermetik za visoke temperature crni 100ml

  • Kat broj: 81432
  • Pakovanje: 1/1
  • Proizvođač: Kerry
  • Cena po komadu: 1200.00 RSD
Količina:

Automatski sistem za nanošenje zaptivača iz cilindra za maksimalnu tačnost i jednostavnost primene.

KERRI® KR-143-2 silikonska zaptivna masa za visoke temperature koristi se za popravku ili zaptivanje delova izloženih visokim temperaturama, kao što su korito, poklopac motora / poklopac menjača, kućište termostata, pumpa za vodu. Može se primeniti na standardne zaptivke radi poboljšanja njihovih performansi (ne preporučuje se za upotrebu na glavi motora).

Bez rastvarača i kiselina, nekorozivno, sigurno za senzore kiseonika. Automobilska zaptivna masa se može koristiti za zaptivanje električnih veza i senzora. Odlikuje se odličnom adhezijom na metalne, plastične, staklene i gumene površine.

Silikonska zaptivna masa je pogodna za zaptivanje i popravku farova automobila, eliminiše curenje kroz zaptivke stakla automobila. Vulkanizovani na sobnoj temperaturi (RTV) čini žilavu fleksibilnu brtvu. Ne puca ili se skuplja.

Ne pogoršava se pod uticajem vode, ulja, antifriza i drugih automobilskih tehničkih tečnosti (sa izuzetkom benzina i dizel goriva).
Visoka elastičnost: otporna na kompresiju, zatezanje, smicanje i vibracije.
Širok opseg radnih temperatura od –60 ° C do + 345 ° C.
Za 13-14 radnih metara sa prečnikom valjka od 3 mm.

Radovi se preporučuju na temperaturi okoline od 5 ° C do 40 ° C i temperaturi zaptivača od 20-25 ° C. Ako je temperatura cilindra znatno ispod 15 ° C, plastika aplikatora postaje krhka, što u kombinaciji sa povećanom viskoznošću hladnog zaptivača može dovesti do pucanja aplikatora.
Nanesite zaptivač na čiste, suve površine bez masnoće. Za uklanjanje tragova starog zaptivača preporučujemo uklanjanje zaptivača KR - 969, a za čišćenje KR - 965 sredstvo za čišćenje kočnica.
Uklonite polje za potvrdu neovlaštenog neovlašćenog pristupa, uklonite zaštitnu kapicu. Aktivirajte aplikator glatko okrećući njegovu glavu u smeru kazaljke na satu u smeru „MAKS“ dok se ne zaustavi, dok će se okidač aplikatora podići u radni položaj.
Pažnja! U slučaju nepotpune rotacije u položaj "MAKS", moguće je trajno demontirati glavu aplikatora!
Debljina valjka se kontroliše povlačenjem okidača, brzinom nanošenja i uglom između izliva i površine nanošenja.
Glatko povlačeći okidač, naneti zaptivač kontinualnom jednoličnom trakom na jednu od površina, prvo oko perimetra, a zatim oko rupa za pričvršćivanje. Odmah lepiti površine dok se silikon ne stvrdne. Nakon vulkanizacije zaptivača, nije potrebno dodatno povlačenje vijaka.
Na kraju rada, da biste sprečili neželjeno točenje, glatko okrenite glavu aplikatora u smeru kretanja kazaljke na satu u smeru „MIN“ dok se ne zaustavi, očistite mlaznicu i stavite zaštitnu kapicu.
Očistite površine zagađene zaptivačem rastvaračem (aceton, beli duh) dok se zaptivač ne stvrdne. Uklonite višak očvrslog zaptivača mehaničkim sredstvom za uklanjanje zaptivača KR-969.
Formiranje površinskog filma - 10–12 minuta, brzina vulkanizacije zaptivača - 2 mm dnevno (na temperaturi od + 23 ° C i 50% relativne vlažnosti)

+